Радна посета Универзитету Удине и Универзитету Марибор са темом “Радни пакет један“ (WP1)

Тим Темпус СИГМУС посетио је Универзитет Удине од 2.-7. јуна, 2011, и Универзитет Марибор од 8.-11.јуна, 2011. Тим је био састављен од представника Универзитета Београд, Универзитета Ниш, Универзитета Крагујевац, Државног Универзитета Нови Пазар, Универзитета Сингидунум, Универзитета Мегатренд, Студентске Уније Србије и Удружења директора српских школа примењених студија.

Ова студијска посета организована је у оквиру „Радног пакета један“ (WP1) СИГМУС пројекта: "Вредновање студентског учешћа у универзитетском вођењу и управљању и студентске службе чланова конзорцијума". Циљ посета је био упознавање са искуствима и  са најбољом праксом која се односи на укључивање студената у органе управљања универзитета и стицање корисних информација о организовању студентских служби.  Шири циљ посета био је успостављање веза за даљу интеракцију и сарадњу партнерских институција.

На обе институције, тим је имао неколико занимљивих и врло корисних састанака. Осим ове кратке информације, биће дати детаљни извјештаји и корисна документа.